Elke zondag zet ik een brunch op tafel. De kids slapen uit en de keuken is voor mij. Ook maak ik elk jaar weer ene grote paasbrunch en kerstbrunch. Wat ik op mijn brunchtafel zet? Dat zie je hier.
Brunch: lekker en simpel
Met mijn drukke schema ben ik vaak onderweg. Als ik dan eenmaal een dagje thuis ben, vind ik het heerlijk om uitgebreid te brunchen met het gezin. Het samenkomen rond de tafel, genieten van zelfgemaakt eten en het vertellen van verhalen vind ik het fijnste wat er is. Vaak hoeft het ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Veel lekkere en simpele brunchgerechten kun je maken met ingrediënten die je al in huis hebt. Brunchgerechten zijn nu eenmaal vaak gebaseerd op alledaagse producten, zoals: bakingrediënten, eieren, brood, groenten en fruit.
Brunch recepten
Behalve dat een brunch het gezin of de familie samenbrengt, is het een lekker excuus om laat uit bed te stappen. Daarom ben ik ook echt van mening dat een brunch niet alleen bij Kerst of Pasen hoort, maar we de Hollandse brunch vaker het leven in moeten blazen.
Op mijn website vind je talloze makkelijke brunch hapjes, zoals: tompouce bammetjes, bietenpannenkoeken met zalm en bieslook, brunchplank, gevulde eieren met chorizo en chili, frisse Aziatische omelet met garnalen, hartige muffins met gerookte kip en olijven, Koreaanse kimchi pannenkoekjes met lente-ui, tomatencrèmesoep met peterselie-olie of sandwich met geitenkaas, doperwten en munt.